home remedies for dandruff

Dandruff is a condition where dead skin cells build up on the scalp. dandruff is caused by dryness of the scalp, which causes the hair and its very bad for hair health so we share different types of home remedies and tips help you to decrease the dandruff

Top 10 home remedies for dandruff

1. Apple Cider Vinegar

Apple cider vinegar contains acetic acid, which helps to remove dead skin cells and prevents them from re-forming.
It is very beneficial for our hair, mix 1/4 cup apple cider vinegar in 2 cups of water and apply on the scalp. Leave it overnight before washing in the morning and repeat once a week it will protect your hair from dandruff

.

2. Tea Tree Oil

Tea tree oil is very beneficial for hair and It’s kills bacteria which cause dandruff.

solution :- Mix 1 tablespoon tea tree oil with 4 tablespoons olive oil and massage onto the scalp daily. Apply this mixture for 10 to 15 minutes and wash it . if you are pregnant or nursing do not apply.

3. Coconut Oil

Coconut oil is rich in lauric acid, which makes it effective at removing dead skin cells.

solution :- Massage coconut oil into the scalp daily. You may need to repeat this treatment several times until you notice results.

4. Baking Soda

Baking soda is great for exfoliating the scalp.

solution :- Mix 1 tea spoon baking soda with 1 cup warm water and rub into the scalp. Rinse thoroughly after 5-10 minutes.

5. Aloe Vera

Aloe vera is full of vitamins and minerals that help keep the scalp moisturized.

solution :- Apply aloe vera to the scalp. it to soak in for 20 minutes before Washing.

6. Honey

Honey is a natural humectant, meaning it draws moisture out of the air and keeps the scalp moist. solution :- Combine honey with lemon juice and mix well and massage into the scalp and wash after 20 minutes. wash with cool water.

7. Lemon

Lemon is a natural anti oxident and full of enrich vitamin c. it kill the bacteria and help the clear dandruff. solution :- lemon juice and apply in your hair. after some time rinse off with cool water.

8. Curd

Curd is full of natural properties, we can use it to eliminate the dandruff of our hair,

solution :-take some curd and mix it and make a paste and apply it in the hair,

it will eliminate dandruff quickly. 

9.Orange peel

Orange peel has vitamin c in oranges peel which is very helpful to clear your dandruff.

solution :- dry the peel of oranges and grind them into powder, after that after mixing that powder with water, you can make a paste and apply it in the hair.

10.Mustard oil

Mustard oil is a natural oil which we have been using for centuries, it has all the natural properties, by heating it a little and massaging the hair, then the hair becomes strong, it removes dryness and dandruff of your hair.

By using all these remedies, you can get rid of dandruff, all these things will be easily available at your home, it will help you in eliminating your dandruff.

we share our 3s hair oil this hair oil help to decrease dandruff and help to grow your hair

Leave a Reply

Your email address will not be published.

All Products

Call Now +91-86075 00007